Υπουργείο Προστασίας του πολίτη: Βίτσας, Γεροβασίλη, Παπακώστα ή πρόσωπο έκπληξη;

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός προσώπου έκπληξης, καθώς πολλά ακούγονται και ψιθυρίζονται τις τελευταίες ημέρες

0
Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την καρέκλα του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη να παραμένει άδεια μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, άπαντες στο μέγαρο της Κατεχάκη περιμένουν τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Πληροφορίες και φήμες θέλουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, να είναι ο επικρατέστερος για να καθίσει στην «ηλεκτρική» καρέκλα του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Χρησιμοποιούμε τον όρο «ηλεκτρική», καθώς δεν αποτελεί μυστικό ότι ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα την ήθελα, κυρίως για λόγους ιδεολογίας. Όσον αφορά τον κ. Βίτσα να σημειώσουμε ότι από το 1974 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και κατόπιν στο ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1991, ενώ στη συνέχεια προσχώρησε στον Συνασπισμό, όπου ήταν γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 2009 ως το 2013. Τον Ιούλιο του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε ως ενιαίο κόμμα, εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Το δεύτερο όνομα που ακούγεται όλο και πιο έντονα -αν και πηγές του katechaki.gr στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως εάν συμβεί θα πρόκειται για μεγάλη «καραμπόλα»- είναι αυτό της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, που από το 2012 κι έπειτα εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός προσώπου έκπληξης, καθώς πολλά ακούγονται και ψιθυρίζονται τις τελευταίες ημέρες. Σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν μία βάση (όπως αυτό για την ανεξάρτητη βουλευτή, Κατερίνα Παπακώστα, ή τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρη Οικονόμου) και άλλα πιο ευφάνταστα. Το σίγουρο είναι πως ο όποιος επόμενος υπουργός θα βρεθεί πολύ σύντομα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και κομβικές ημερομηνίες (ΔΕΘ, επέτειος Πολυτεχνείου, επέτειος Γρηγορόπουλου).

Katechaki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.