Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Το κινητό που θα «μιλήσει», το Dna και οι 20 μάρτυρες

0

Τρεις εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό του 33χρονου ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου, οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών συνεχίζονται, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η Αστυνομία θα υποβάλλει στην Ανακρίτρια εντός της επόμενης εβδομάδας νέο υλικό, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του Ζακ, 20 νέες καταθέσεις μαρτύρων και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων Dna.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν να λάβουν από εταιρία κινητής τηλεφωνίας τα δεδομένα από τις τελευταίες επικοινωνίες του 33χρονου ακτιβιστή. Και αυτό γιατί ευελπιστούν ότι μέσω αυτών θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν παρέα με τον Ζακ μέχρι και ένα λεπτό πριν την είσοδο του τελευταίου στο κοσμηματοπωλείο. Πρόκειται για μυστηριώδεις μάρτυρες, οι οποίοι μετά το περιστατικό εξαφανίστηκαν και δεν έχουν βρεθεί από τις Αρχές, παρά τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας από τους τρεις έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας φούρνου να μπαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει στον Ζακ νερό. Οι άλλοι δύο δεν έχουν καταγραφεί από καμία κάμερα. Εκτιμάται ότι ο 33χρονος είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους πριν τους συναντήσει και έτσι θα καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους.

Παράλληλα, στην Ανακρίτρια θα παραδοθούν 20 νέες καταθέσεις ατόμων, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα έχουν εικόνα για το περιστατικό και μίλησαν στους αστυνομικούς τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Το τρίτο στοιχείο, που θα τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων Dna στο μαχαίρι που βρέθηκε εντός του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν στο «Έθνος» ότι το γενετικό υλικό του Ζακ που ταυτοποιήθηκε στο μαχαίρι προέρχεται από τον ιδρώτα του 33χρονου και όχι από το αίμα του. Πάνω στο μαχαίρι διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αίμα.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν είχε βρει στο μαχαίρι δαχτυλικά αποτυπώματα του Ζακ, κάτι που αποδίδεται από τους αστυνομικούς στο γεγονός ότι το είχαν πιάσει με τα χέρια τους ένας πολίτης και ο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που το κατάσχεσε.

Ο 33χρονος ακτιβιστής, σύμφωνα με την έρευνα, αρχικά τραυματίστηκε εντός του κοσμηματοπωλείου. Αυτό προκύπτει από τον εντοπισμό κηλίδων αίματος εντός του καταστήματος. Στη συνέχεια, βέβαια τραυματίστηκε και από τις κλωτσιές που δέχτηκε.

Μέχρι σήμερα τα αίτια θανάτου παραμένουν «απροσδιόριστα». Ο ιατροδικαστής δεν κατέληξε σε συμπέρασμα, αναφέροντας ότι αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι ο θάνατος δεν προήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε μετά την έξοδό του από το κοσμηματοπωλείο.

Περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται εντός των επόμενων 10 ημερών. Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι αφού πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα θα είναι σε θέση να καταλήξουν στο ποια ήταν η αιτία θανάτου.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.