ΥΠΕΞ για επίθεση Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία: Δεν θα πλήξουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

0

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το ΥΠΕΞ την επίθεση που έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (07.01.2019) ο Ρουβίκωνας στην αμερικανική πρεσβεία. Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο Ρουβίκωνας πετώντας μπογιές στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει το ΥΠΕΞ. Και σημειώνει πως οι υπαίτιοι της επίθεσης θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ήδη, δυο από τις οκτώ προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Καταδικάζουμε τη ρίψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Το Ποτάμι: Να τελειώνει η ανοχή

Αιχμηρή ανακοίνωση μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στην Αθήνα εξέδωσε από την πλευρά του το Ποτάμι.

Η επίθεση από τον Ρουβίκωνα εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι και αναρωτιέται «ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία;».

«Η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες. Η χώρα μας εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι, όπου ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη γίνονται στόχοι.

Ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία για να συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους;

H ανοχή στην ανομία και στους μπαχαλάκηδες πρέπει επιτέλους να τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση από Το Ποτάμι.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.