ΥΔΕΖΙ: Χειροπέδες σε «επαγγελματίες» διαρρήκτες με κέρδη 173.000 ευρώ (pics)

0

Ξεπερνούν τις 173.000 τα κέρδη που είχαν αποκομίσει από κλοπές και διαρρήξεις ένα δίδυμο «μπουκαδόρων» που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. (ΥΔΕΖΙ) μετά από παράλληλη αστυνομική επιχείρηση σε Ομόνοια και Ζωγράφου.

Ο λόγος για έναν 39χρονο κι έναν 41χρονο, ο οποίοι εμπλέκονται σε πλήθος διαρρήξεων. Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ερευνών μέχρι την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το δίδυμο των «μπουκαδόρων» από το 2018, εντόπιζε, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους τους, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.

Από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τέσσερις φορητοί υπολογιστές
  • Έξι κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
  • Μία χρυσή λίρα
  • Μία παιχνιδομηχανή
  • Το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, εκ των οποίων μία στην Πάτρα καθώς και μία διάρρηξη σε ιατρείο. Η αξία των αφαιρεθέντων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ποσό των 173.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι αμφότεροι έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.