Χριστοφιλοπούλου: «Αστυνομικές υπηρεσίες δυτικής Αττικής βορά στους εγκληματίες»

0

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προς τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Κύριε Υπουργέ,

η Δυτική Αττική είναι ως επί το πλείστον δύσβατη, αχαρτογράφητη με πολλές ιδιαιτερότητες και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προπύργιο αδίστακτων κακοποιών. Περιοχές όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, η Μαγούλα, οι Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια πλήττονται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και όπλων, των ληστών και των οργανωμένων συμμοριών σε άβατα και καταυλισμούς.

Η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι δεν αποτελεί στρατηγικά ορθή κίνηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α.) οι εν λόγω ειδικές αυτές Υπηρεσίες στηρίζονται στην αθέατη ανάπτυξη σχεδίων δράσης και στον αιφνιδιασμό. Η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών σε κοινή θέα των κακοποιών, τους στερεί και τα δύο προνόμια και τις αφοπλίζει επιχειρησιακά. Ταυτόχρονα οι κατ’ οίκον έρευνες με παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής θα είναι αδύνατες. Ακόμα, η ασφάλεια του προσωπικού, των κρατουμένων αλλά και η προστασία του ίδιου του κτιρίου έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εμπρησμού ή γενικευμένων συρράξεων.

Την ίδια στιγμή, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας στο σύνολο των Δήμων της Δυτικής Αττικής είναι αποδυναμωμένα, υποστελεχωμένα, επιφορτισμένα με τεράστιο όγκο υπηρεσιών και σημαντικές ελλείψεις.

Επειδή η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επειδή η ασφάλεια των πολιτών και η εμπέδωση της δημόσιας τάξης δεν είναι διαπραγματεύσιμες και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικές δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε τη μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι;

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.