Ξεκίνησε η εκπαίδευση των αστυνομικών της νέας Ομάδας ΔΕΛΤΑ

0

Ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση των μελών που θα απαρτίζουν τη νέα ομάδα της ΔΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στην Αμυγδαλέζα στην έδρα της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Αναδημοσίευση από securitynews.gr, Γιάννης Νάκος

Η εκπαίδευση της «νεοσύστατης» ομάδας ΔΕΛΤΑ θα περιλαμβάνει διάφορα τακτικά και επιχειρησιακά σενάρια, με τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας «να δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση περιστατικών διαχείρισης πλήθους». Ας μην ξεχνάμε πως αυτός ήταν βέβαια και ο πρωταρχικός σκοπός της ομάδας όταν εκείνη ιδρύθηκε το 2009 υπό τις εντολές των Γιώργου Σταύρακα (Αστυνομικός Διευθυντής) και Γιάννη Ραχωβίτσα (Υποστράτηγος). Επιπροσθέτως σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι «επίλεκτοι» αστυνομικοί θα εκπαιδευτούν και σε άλλα σενάρια προκειμένου να μπορούν να φέρουν εις πέρας τα εξής:

  • Διενέργεια επιλεκτικών ελέγχων σε υπόπτους,
  • Άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών από οργανωμένες ομάδες κατά την διάρκεια διαδηλώσεων καθώς και ληστείες και δολοφονίες.
  • Ενεργή ασφάλεια σε δραστηριότητες αθλητισμού
  • Συνοδεία αυτοκινητοπομπών και επίσημων προσώπων
  • Συμμετοχή σε αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.

Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας σχετικά με την δημιουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ και το σχέδιο ανασυγκρότησης, οι επιτελείς της Γ.Α.Δ.Α. σκοπεύουν να εντάξουν 10 ομάδες που θα αποτελούνται από 10 άτομα σε πρώτη φάση. Στη συνέχει αναμένεται να προστεθούν ακόμη 200 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις δεκαμελής ομάδες των δέκα ατόμων συμπεριλαμβάνονται άτομα τα οποία στελέχωναν κατά το παρελθόν την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Εν κατακλείδι σύμφωνα με τις πληροφορίες σε κάθε ομάδα θα υπάρχουν 3-4 άτομα «παλαιούς από την ΔΕΛΤΑ» προκειμένου να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της ομάδας, ενώ σε αυτούς θα πλαισιωθούν και όσα άτομα κριθούν κατάλληλα προς στελέχωση από την τελευταία προκήρυξη των Ειδικών Φρουρών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.