«Βρωμοπακιστανέ φύγε από τη χώρα» – Δύο συλλήψεις για ρατσιστική βία στη Σαλαμίνα

0

Δυο νεαροί, ένας 24χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο ατόμων, το βράδυ της Δευτέρας εντόπισαν τον αλλοδαπό στη λεωφόρο Σαλαμίνος και ο 24χρονος κατέβηκε από τη μηχανή και αφού άρχισε να τον χτυπά άγρια, τον έβριζε λέγοντάς του: «Βρωμοπακιστανέ φύγε από τη χώρα».

Μετά τη σύλληψη αποκαλύφθηκε ότι ήδη σε βάρος του 24χρονου είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα, καθώς άλλες πέντε φορές στο παρελθόν είχε επιτεθεί και είχε εξυβρίσει τον αλλοδαπό. Πιο αναλυτικά, στις 8 Μαρτίου με ρατσιστικό κίνητρο του, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες, στις αρχές Φεβρουαρίου τον είχε εξυβρίσει βάζοντας στον «στόχαστρο» την εθνικότητά του –κάτι το οποίο επανέλαβε και στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας είχε ενημερώσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής για τα περιστατικά ενώ είχε κληθεί να καταθέσει και το θύμα. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.