Βουλγάρα μετρ στις… τηλεφωνικές απάτες – Μπίζνες 146.500 ευρώ για τη συμμορία της

0

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες μίας 60χρονης Βουλγάρας που στις 23 Νοεμβρίου συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών.

Πρόκειται για την:

(επ) HRISTOVA (ον) RUSANKA του ANGELOVA και της IORDANKA , γεν. 18-01-1959 στη Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες επ’ αυτοφώρω, την ώρα που η 60χρονη παραλάμβανε από εξώπορτα οικίας, στα Ιωάννινα, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, όπου την είχε αφήσει μία 71χρονη, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί της Βουλγάρας με απατηλές προφάσεις.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι:

  • είτε τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους (συνήθως τέκνο τους), εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου, απαιτούσαν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση,
  • είτε τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, η γυναίκα από τη Βουλγαρία εμπλέκεται σε 9 περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων, της Λαμίας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας καθώς και σε τουλάχιστον 30 απόπειρες απάτης. Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας υπερβαίνει τις 146.500 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η 60χρονη, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.