«Βόμβες» Γερακαράκου για τις μεταθέσεις αστυνομικών σε υπηρεσίες του εξωτερικού

0
Τη διαδικασία με την οποία μετατίθενται αστυνομικοί σε υπηρεσίες του εξωτερικού κατήγγειλε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.
«Υπάρχει ένα νομοθετικό πλέγμα το οποίο προσδιορίζει πως ένας αστυνομικός με εξετάσεις μπορεί να φυλάξει σε πρεσβείες , να πάει σε άλλες κατηγορίες. Το 2010 με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίστηκε πως ένας αστυνομικός μπορεί να πάει. Είδαμε ότι η φυσική ηγεσία δεν το έκανε αυτό βάσει της νομοθεσίας. Η ηγεσία έφτιαξε μία υπηρεσιακή επιτροπή και υπέδειξε κάποιους ανθρώπους να πάνε, δεν έπραξε βάσει του νόμου. Πήγε σε διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Γερακαράκος .
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, «ζητάμε τη διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές. Όταν δεν ακολουθείται η διαδικασία υπάρχουν σκοπιμότητες, όταν διαλύουμε την αξιοκρατία και τις εξετάσεις. Θα βρει ο εισαγγελέας αν το Αρχηγείο παρέβη τα καθήκοντά του ή αν εμείς δεν πράξαμε σωστά. Εντός των ημερών θα καταθέσουμε την μηνυτήρια αναφορά γιατί τίθενται και ζητήματα ποινικά».
enikos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.