Βόμβα στην είσοδο της κατοικίας γνωστού εφοπλιστή του Πειραιά

0

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε λίγο μετά τις 02:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το σπίτι γνωστού εφοπλιστή επί της οδού Μαδύτου 5 στην Καστέλα του Πειραιά.

Δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη, προσέγγισαν την οικία του εφοπλιστή και τοποθέτησαν στην είσοδο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από δυναμίτη και βραδύκαυστο φιτίλι. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του οικήματος, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρίσκονταν οι ηλικιωμένοι γονείς του εφοπλιστή, οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι έξω.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει στοχοποίηση του συγκεκριμένου εφοπλιστή. Πριν από ακριβώς 10 ημέρες, τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου έγιναν στόχος επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη) τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του εφοπλιστή, στην Ακτή Κουμουνδούρου στον Πειραιά. Και τότε είχαν υπάρξει μικρές υλικές ζημιές, καθώς το μπιτόνι με τη βενζίνη δεν αναφλεχθεί.

Στο σημείο βρέθηκαν από πολύ νωρίς κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας, όπου συνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι κινήσεις των δύο δραστών έχουν καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης το οποίο έχει παραλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Από τα γεγονότα των τελευταίων 10 ημερών προκύπτει ότι άγνωστοι επιχειρούν να στείλουν «μήνυμα» στον εφοπλιστή και μάλιστα με αναβαθμισμένη δράση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.