«Βολές» ΠΟΑΣΥ κατά κυβέρνησης: Εκλογική αποζημίωση ντροπής…

0

Την οργισμένη αντίδραση της ΠΟΑΣΥ προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για την εκλογική αποζημίωση που θα λάβουν οι αστυνομικοί, παρότι για πρώτη φορά στήνονται τετραπλές κάλπες, ενώ θα γίνουν και εθνικές εκλογές εντός του επόμενου εξαμήνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Δημοσιεύτηκε, επιτέλους, χθες 15/05/2019 (ΦΕΚ 1696) η ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για την ειδική εκλογική αποζημίωση στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει από την αρχή.

Το μεικτό ποσό των 215 ευρώ που θα χορηγηθεί τελικά με τις δέουσες κρατήσεις και φορολογούμενο, κάθε άλλο παρά αποζημιώνει πραγματικά την υπερεργασία των συναδέλφων μας. Όπως προκύπτει από τις διατάξεις της ΚΥΑ, η αποζημίωση σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014, είναι αυξημένη μόλις κατά 15 ευρώ (!) και αφορά στο διάστημα από 20 Μαΐου 2019 έως 3 Ιουνίου 2019, δηλαδή μόλις 15 ημέρες, όταν είναι γνωστό τοις πάσι, ότι εδώ και δυο μήνες η Ελληνική Αστυνομία ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα μέτρα τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, φύλαξη εκλογικών κέντρων, συνοδείες επισήμων κλπ.

Αντί οι συναρμόδιοι Υπουργοί να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για συνάντηση, προτίμησαν να αποφασίσουν μονομερώς και χωρίς διάλογο τη χορήγηση εκλογικής αποζημίωσης που απέχει παρασάγγες από την αξία της προσφερόμενης υπερεργασίας, ενώ δεν λαμβάνει καν υπόψη της τα μη χορηγηθέντα ρεπό, την καταστρατήγηση των κανονισμών εργασίας κλπ.

Κατάφεραν, βέβαια, για άλλη μια φορά να φανερώσουν εμπράκτως το «ενδιαφέρον» τους για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, αφού η απόφασή τους κινείται στα όρια της εμπάθειας, δεδομένου ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έχουμε βγει οριστικά από τα Μνημόνια και η υπεραπόδοση της οικονομίας επιτρέπει πλέον την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί δυσανάλογα όλα αυτά τα χρόνια από την κρίση. Τα 15 επιπλέον ευρώ λοιπόν που βρήκαν, μετά από πέντε χρόνια, για να αποδείξουν τη «γενναιοδωρία» τους στους αστυνομικούς, είναι όνειδος και ντροπή για όλους τους.

Ας γνωρίζουν όμως ότι οι αστυνομικοί δεν είναι επαίτες. Έχουν αξιοπρέπεια και το αποδεικνύουν με τις πράξεις και τον αγώνα τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ .γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.