«Βέλη» από Γεωργιάδη και Σαμαρά κατά Χρυσοχοΐδη, με… φόντο τη Novartis

0

Πιέσεις από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Αρχικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο του κ. Χρυσοχοΐδη για το χειρισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταφέρει να εκτελέσει το ένταλμα προσαγωγής των προστατευομένων μαρτύρων («Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση») της υπόθεσης Novartis, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα. «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει:

«Υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι ενστάσεις του για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση δεν είναι αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Δεν έχω καμία κόντρα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό υπουργό» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, αποδίδοντας σε δημοσιογραφικές προβοκάτσιες τα όσα είχαν ειπωθεί νωρίτερα στην ίδια εκπομπή περί ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης.

«Μπροστά σε πρωτόγνωρη κατάσταση η ΕΛ.ΑΣ.»

Πάντως στη συνέχεια προσέθεσε: «Η αστυνομία έχει βρεθεί μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έστειλε μια σειρά ερωτημάτων, θεωρώ ότι κακώς τα έχει στείλει, θα πρέπει να εκτελέσει το ένταλμα. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι θα κάνουν τη δουλειά τους». Αποκρούοντας τις αμφιβολίες της αστυνομίας σχετικά με την προσαγωγή των προστατευομένων μαρτύρων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο». Απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».

«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.