Βασίλης Κικίλιας: «Καλπάζει η εγκληματικότητα του δρόμου»

0

Για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, ειδικά στις ληστείες στους δρόμους των πόλεων, μίλησε στον ρ/σ Θέμα 104,6FM ο Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε τα στοιχεία απόρρητης έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία από 692 ληστείες στο δρόμο το 2014 φτάσαμε τις 1.977 το 2017.

Ο κ. Κικίλιας, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι ευθύνεται για την αύξηση αυτή, καθώς όπως είπε απαξίωσε την ομάδα ΔΙΑΣ και κατάργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ. «Έχω πει επανειλημμένως ότι εμείς είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας. Είχε δημιουργηθεί επιχειρησιακά μια ομάδα κρούσης άμεσης επέμβασης, η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αυτό λειτουργούσε και αποτρεπτικά», όπως είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, είπε ότι έγιναν μεγάλα λάθη, τόσο διοικητικά, όσο και επιχειρησιακά. «Υπέρτερο καθήκον της πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες. Πάνω από όλα πρέπει να υπολογίσει σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς τι επικινδυνότητα υπάρχει και να διαχειριστεί την κατάσταση. Διοικητικά και επιχειρησιακά έγιναν μεγάλα λάθη», ανέφερε.

«Ψηλά στην ατζέντα η ασφάλεια του πολίτη»

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να μην ξαναγίνει». Είπε ακόμα πως όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα υπάρξει μια ολική αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου υπουργείου και της πολιτικής προστασίας. «Δεν μπορεί να μην υπάρχει διασύνδεση όλων των δομών έκτακτης ανάγκης», υποστήριξε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ, θα αναλύσει το όραμά του για ένα καλύτερο αύριο. Ψηλά, όπως είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής. στις προτεραιότητες που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της Ν.Δ., είναι η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη καθώς και η «πάση θυσία μείωση της φορολογίας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.