Τσουβάλας: «Εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας στις φωτιές της ανατολικής Αττικής»

0

Στη σκιά της φονικής πυρκαγιάς της ανατολικής Αττικής έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης η τελετή παράδοσης-ανάληψης καθηκόντων της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις των Σχολών της Αστυνομίας στους Θρακομακεδόνες.

Τόσο ο απερχόμενος αρχηγός κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας όσο και ο διάδοχός του κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στα θύματα από την πύρινη λαίλαπα.

Ο τέως αρχηγός κ. Τσουβάλας ανέφερε στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του ότι η θητεία του κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: Στην προσπάθεια ενίσχυσης της συνοχής του Σώματος, στην προσπάθεια να γίνει η ΕΛ.ΑΣ. περισσότερο ανθρωποκεντρική, να αποκτήσει περισσότερο κοινωνικό χαρακτήρα λαμβάνοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της λειτουργία.

Για την τραγωδία της ανατολικής Αττικής πρόσθεσε ότι «οι συνθήκες επιβάλουν να αγνοήσουμε τον εορταστικό χαρακτήρα του τελετουργικού. Υποκλίνομαι ταπεινά στην οδύνη των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους. Εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε. Θα θέλαμε να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας για να μην υπάρχουν θύματα».

Από τον κ. Ανδρικόπουλο ο τέως αρχηγός ζήτησε να του προσέχει και τους 54.462 αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός κ. Ανδρικόπουλος, αφού εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα των πυρκαγιών, ευχαρίστησε τον κ. Τσουβάλα για το έργο του και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να τιμήσει αυτούς που τον επέλεξαν για την ηγεσία του Σώματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.