Τσουμάνης: «Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της, ας κρίνει ορθά η Δικαιοσύνη»

0

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήσης σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των έξι μελών συμμορίας που εξαρθρώθηκε μετά από εβδομάδες ερευνών, καθώς πραγματοποιούσε κλοπές και διαρρήξεις σε οικείες και οχήματα.

Για το θέμα μίλησε στο katechaki.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Κώστας Τσουμάνης, επισημαίνοντας: «Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας από τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, δείχνει για μία ακόμη φορά ότι και δυνατότητες υπάρχουν και αγάπη για τη δουλειά. Ωστόσο, όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα στη μάχη με την εγκληματικότητα, εάν τα πάρεργα ήταν λιγότερα και οι διαθέσιμες δυνάμεις περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό για την κοινωνία, ότι μία σκληρή συμμορία κακοποιών που ευθύνεται για τουλάχιστον 32 κλοπές, “αποσύρθηκε” από τη… δράση. Ας ελπίσουμε η Δικαιοσύνη να κρίνει ορθά ως προ το διάστημα της κράτησης τους, καθώς έχουμε δει πολλές φορές συμμορίες –επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο- να εξαρθρώνονται και μετά από μικρό χρονικό διάστημα τα μέλη τους να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθερα».

Αυτοί είναι οι «επαγγελματίες» διαρρήκτες

Πρόκειται για σπείρα «επαγγελματιών» διαρρηκτών, τέσσερις εκ των οποίων συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής και του Τ.Α. Ωρωπού, ένας από το Τ.Α. Φυλής κι ένας έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Η συγκεκριμένη συμμορία ευθύνεται για τουλάχιστον 32 κλοπές και μία ληστεία σε Ωρωπό, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Παύλου και της Ρεβέκας, γεννηθέντα την 7-8-2020 στην Αθήνα,

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Σταύρο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 18-11-1993 στην Αθήνα,

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Διόνυσο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 29-4-1981 στην Αθήνα,

ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Νικολάου και της Παγώνας, γεννηθέντα την 22-8-1999 στο Άργος,

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 1-2-2000 στην Αθήνα

Και για το μη συλληφθέντα:

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο του Πέτρου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 11-9-1999 στην Αθήνα

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.