Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού – «Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα» (video)

0

Τα ελικόπτερο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ταξίδευε προς το Αγαθονήσι, παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο νησί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ίσως ένεκα της ημέρας. Ήθελαν να συμμετέχουν στον εορτασμό», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς, μέχρι ως όπου τα ελληνικά μαχητικά – όπως πάντα γίνεται – να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο», είπε συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα». «Τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμη και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας». Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας, προειδοποίησε πως παρότι η Ελλάδα εμμένει στο διάλογο, δεν θα διστάσει να απαντήσει στις προκλήσεις αν χρειαστεί.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση, αλλά θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.