Τόσκας: «Υπέβαλλα παραίτηση για… συνειδησιακούς λόγους, αλλά δεν έγινε δεκτή»

0
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Τόσκας, αποκάλυψε ότι έθεσε στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα την παραίτηση του από τη θέση του αν. υπουργού, με τον πρωθυπουργό να του απαντά πως «είναι η ώρα της μάχης».

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ο κ. Τόσκας δήλωσε πως δυσκολεύεται να βρει επιχειρησιακά λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ότι υπέβαλλε την παραίτηση του -που τελικά δεν έγινε δεκτή- για… συνειδησιακούς λόγους!

“Έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό”

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ακόμα ότι «έχουμε σοβαρές ενδείξεις και ίχνη για εμπρησμό για την πυρκαγιά στην Κινέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Για τη φωτιά που ξεκίνησε από Νταου Πεντέλης υπάρχει σοβαρό εύρημα που μας οδήγησε σε έρευνες. Δεν υπάρχουν ενέργειες χωρίς λάθη θα έρθει και η ώρα της καταγραφής. Πρέπει να λάβετε όμως υπ’ όψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τόσο ισχυρούς ανέμους, πυρκαγιές που εκδηλώνονται η μία κοντά στην άλλη, το πλήθος του κόσμου.

Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την ώρα της πάλης συνεχίζουμε, δεν την έκανε δεκτή. Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.