Αυτό είναι το οπλοστάσιο των Κούρδων από τη γιάφκα στα Σεπόλια (pics)

Από τις 26 προσαγωγές που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από κοινή επιχείρηση με την ΕΥΠ, οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις

0

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες από τα όπλα και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην γιάφκα των Κούρδων εξτρεμιστών στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια, καθώς και εικόνες από το τούνελ διαφυγής που είχαν σκάψει.

Αν σημειώσουμε, επίσης, ότι από τις 26 προσαγωγές που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από κοινή επιχείρηση με την ΕΥΠ, οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκαν γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων για να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Πιο αναλυτικά, στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου «RPG» με μεταλλικό τρίποδο,
  • αντιαρματικό, μίας χρήσης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kalashnikov» με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
  • 2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
  • 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
  • πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια,
  • 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
  • μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Να σημειώσουμε ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της διώροφης μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα! Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας, ενώ εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επίσης, στη μονοκατοικία της οδού Αυλώνος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Συλλήψεις έγιναν 11 από τις 26 προσαγωγές

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2 ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.