Το «μήνυμα» του Ρουβίκωνα με την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία

0

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αμερικής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Από τους αστυνομικούς δεν περνάει απαρατήρητο ότι η αναρχική ομάδα «χτύπησε» στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας. Η πρεσβεία της Αμερικής ανέκαθεν ήταν το κτίριο που φυλάσσεται με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και με αυξημένες δυνάμεις, ορατές και μη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου επιτηρείται από άντρες με πολιτικά, με κάμερες που καλύπτουν όλα τα σημεία αλλά και με περιπολικά.

Εκτιμάται από την Αστυνομία ότι ο Ρουβίκωνας ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι «μπορούμε να φτάσουμε και εκεί». Τα μέλη του πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο πλάι του κτιρίου, στην πλευρά που «βλέπει» την πλατεία Μαβίλης. Από εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης, ο οποίος φρουρείται όλο το 24ωρο.

Οι δράστες ήταν περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, οι οποίοι συναντήθηκαν στους γύρω δρόμους και έκαναν την επίθεση συντονισμένα. Μάλιστα, μαζί με τις μπογιές πέταξαν και καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την επίθεση διέφυγαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού. Άνδρες με πολιτικά αλλά και οι σκοποί της πρεσβείας ειδοποίησαν αμέσως για το περιστατικό. Ακολούθησε αστυνομική κινητοποίηση, κατά την οποία έγιναν οχτώ προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.