Το μεταπτυχιακό του Αλκιβιάδη Στεφανή – Η απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών (pics)

0

«Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της «Εφημερίδας των Συντακτών», που αναφέρεται στον Αλκιβιάδη Στεφανη, υφυπουργό Άμυνας και αρμόδιο συντονιστή για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Αναδημοσίευση από reader.gr, Γιώργος Ευγενίδης

Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, τίθεται ζήτημα για τον μεταπτυχιακό τίτλο που φέρεται να έχει αποκτήσει ο υφυπουργός από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Στο βιογραφικό του υφυπουργού, πάντως, αναφέρεται ρητά ότι «το 2008 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (National Defense University – NDU) στην Ουάσιγκτον και αποφοίτησε ως Διακεκριμένος Απόφοιτος αποκτώντας MBA στις «Στρατηγικές Ασφαλείας».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Στεφανή, πάντως, αυτός είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του από το National War College που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον (φωτό). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά ιδρύματα όσον αφορά τις αμυντικές σπουδές, με αποφοίτους που περιλαμβάνουν τον Κόλιν Πάουελ, τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, τον Τζον Μακ Κέιν και πολλούς άλλους.

Όσο για την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ που επικαλείται η εφημερίδα, αυτό δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου κάποιος να διοριστεί σε υπουργική θέση. Εντός της ημέρας, περαιτέρω απαντήσεις θα δώσει και ο ίδιος ο κ. Στεφανής, ο οποίος βρίσκεται στη Σάμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.