Το φορτίο με τους χουρμάδες έκρυβε 1 τόνο κατεργασμένη κάνναβη (vid)

0

Ινδική κάνναβη -σε κατεργασμένη μορφή- συνολικού βάρους ενός τόνου και 250 κιλών εντόπισαν και κατέσχεσαν οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ, το οποίο είχε φτάσει από τον Λίβανο (Βηρυτός) στον Πειραιά και είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη (Μισράτα).

Στην επιχείρηση που οργάνωσε το ΣΔΟΕ ζητήθηκε και η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η αρχική πληροφορία για το φορτίο ανήκει στην DEA, την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Η πληροφορία διασταυρώθηκε και αποφασίστηκε η κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ και Αστυνομίας. Κάπως έτσι άνοιξε -παρουσία εισαγγελέα- το εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», στο οποίο κρύβονταν η ποσότητα μαμούθ της κατεργασμένης ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, το κοντέινερ μετέφερε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων. Από την έρευνα του φορτίου προέκυψε ότι σε 520 χαρτοκιβώτια επί του συνόλου, τα οποία περιείχαν πολτό από χουρμάδες, είχαν επιμελώς αποκρυφτεί 6.304 συσκευασίες με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 1 τόνου 257 κιλών και 535 γραμμαρίων (1.257 κιλών & 535 γραμμαρίων), η οποία κατασχέθηκε μαζί με το εμπορευματοκιβώτιο και το σύνολο του φορτίου.

Να σημειωθεί ότι η ανακάλυψη των ναρκωτικών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μεθόδου απόκρυψης, καθώς οι συσκευασίες με την κάνναβη ήταν περιτυλιγμένες με διαφανή μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν) και τοποθετημένες μέσα σε πολτό από χουρμάδες για την αποφυγή εντοπισμού από μηχάνημα X-RAY SCANNER ή σκύλους ανιχνευτές ναρκωτικών. Απαιτούσε, δε, πολύωρους ελέγχους καθώς οι διακινητές ήταν υπέρ το δέον πεπειραμένοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις για το φορτίο των ναρκωτικών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.