Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. «έδειξε» την χασισοφυτεία μαμούθ στον Παρνασσό (vid. & pics)

0

Περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης είχαν φυτέψει άγνωστοι καλλιεργητές -που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.- σε δύσβατη περιοχή στον Παρνασσό και συγκεκριμένο στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας – μαμούθ έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ χρειάστηκε και η συμβολή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αστυνομικοί προσέγγισαν τη φυτεία και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε 7 επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν 2 χώροι κατόπτευσης αυτής (παρατηρητήρια).

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και την Τρίτη 20, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των ΟΠΚΕ & της ΟΕΠΤΑ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς και των ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τα περίπου 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως και 3 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν 2 αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία 3 αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το του Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.