Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απαντά στον Δήμο Μούτση για το «κολαστήριο» Α.Τ. Εξαρχείων

0

Με κατηγορηματικό τρόπο απορρίπτει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τις κατηγορίες του συνθέτη και τραγουδοποιού, Δήμου Μούτση, για φωνές και βασανιστήρια στο Α.Τ. Εξαρχείων το βράδυ μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Δήμος Μούτσης υποστήριζε με ανάρτηση του στο Facebook ότι «χτες βράδυ γύρω στη 1 απ’ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά το ‘βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας…!»

Η απάντηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με ανάρτηση στο Facebook

Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμου Μούτση και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσοχοΐδη για την «αστυνομική βία» στα Εξάρχεια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.