Το αποψιλωμένο Α.Τ. Ομονοίας και η ΕΔΕ για τη μη αντίδραση

Στο πιο κεντρικό Α.Τ. της πρωτεύουσας, υπηρετούν 186 αστυνομικοί, οι 47 όμως είναι αποσπασμένοι σε στόχους και μέτρα

0

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με διπλή στόχευση, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση που δέχτηκε η πεζή περιπολία και το Α.Τ. Ομονοίας το βράδυ της Δευτέρας από ομάδα «μπαχαλάκηδων».

Αναδημοσίευση από reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν το εάν υπήρξε ή όχι αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών, εάν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις και γιατί δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή -έστω και σε δεύτερο χρόνο- μετά την επίθεση. Η ΕΔΕ γίνεται, επίσης, για το γεγονός ότι οι πρώτες ενισχύσεις -δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.- έφτασαν στο σημείο μετά από 17 λεπτά, ενώ το πρώτο περιπολικό της Άμεσης Δράσης μετά από 20 λεπτά. Δηλαδή έρευνα θα γίνει και για τους χρόνους αντίδρασης των αστυνομικών.

Προβληματισμός, βέβαια, επικρατεί και για το νέο δόγμα εμφανούς αστυνόμευσης που έγινε σμπαράλια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτή η κίνηση -με επιθετικές διαθέσεις- μίας μεγάλης ομάδας ατόμων. Με απλά λόγια «εξουδετερώθηκαν» οι παρατηρητές – αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, που θεωρητικά είναι ακροβολισμένοι στις «επίφοβες» περιοχές.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι εκείνη την ώρα στο Α.Τ. Ομονοίας ήταν συνολικά 16 αστυνομικοί, ενώ 4 από αυτούς αντιμετώπισαν προβλήματα είτε τραυματισμών από θραύσματα, είτε αναπνευστικά. Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι στο πιο κεντρικό Α.Τ. της πρωτεύουσας, υπηρετούν 186 αστυνομικοί, οι 47 όμως είναι αποσπασμένοι σε στόχους και μέτρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.