Την «έναρξη αγωνιστικής δράσης» ανήγγειλε η ΠΟΑΣΥ

0

«Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να εκδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας με κάθε μορφή αγώνα και τρόπο που κρίνεται σκόπιμος και επιβεβλημένος στην παρούσα φάση μιας νέας δυναμικής αφετηρίας συνδικαλιστικών αποφάσεων και πρακτικών», αναφέρει σε ανακοίνωση της -που τιτλοφορείται «Έναρξη αγωνιστικής δράσης»- η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Συγκλονισμένοι από την τραγική περίοδο του θέρους, με τις φονικές πυρκαγιές και την παράλυση που επέφεραν αυτές, σε κυβερνητικές λειτουργίες στον τομέα της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, αναμέναμε ότι η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, θα απαντούσε άμεσα και αποτελεσματικά στα μεγάλα ελλείμματα που προκάλεσε η κυβερνητική ολιγωρία – αναβλητικότητα, σε όλα σχεδόν τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία, όλο αυτό το διάστημα, η Ομοσπονδία μας δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα να αναδεικνύει, απαιτώντας τη λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων για την επίλυσή τους.

– Με την εγκληματικότητα και την ανομία στο κόκκινο, με το «Ρουβίκωνα» να προκαλεί σκανδαλωδώς το κράτος δικαίου και να τροφοδοτεί τα αισθήματα ανασφάλειας τόσο της κοινωνίας όσο και των αστυνομικών, η Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία αδιαφορεί προκλητικά για την καθημερινότητα του αστυνομικού, μετακυλίοντας σε αυτόν τα ασήκωτα βάρη, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια στις πλάτες του, λόγω των μνημονιακών περικοπών και της αδυναμίας της πολιτείας να του καλύψει τα στοιχειώδη μέσα και εφόδια για να είναι ωφέλιμος στο κοινωνικό σύνολο και να προάγει το λειτούργημά του.

– Η στοχοποίηση και η αποδυνάμωση νευραλγικών και μάχιμων αστυνομικών υπηρεσιών, ο αποδεκατισμός των διμοιριών, οι μετακινήσεις για έκτακτα μέτρα και άλλα προβλήματα που αναδύονται μέσα από την αλληλογραφία που λαμβάνουμε από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας και προωθούμε προς ενημέρωση και λήψη αποφάσεων εκ μέρους των αρμοδίων, είναι ζητήματα για τα οποία εμείς δεν ανεχόμαστε πλέον καμία δικαιολογία.

– Ακόμα και στο πιο απλό ζήτημα, στη διασφάλιση των ελεύθερων μετακινήσεων του αστυνομικού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, -διαδικασία αναπόσπαστη της αστυνομικής υπηρεσίας- συνεχίζει την κοροϊδία, μετατρέποντας τον αστυνομικό σε «ακροβάτη», όταν πρέπει π.χ. να μετακινηθεί με το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

– Στην κατασπατάληση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λευκίμμη, επίσης συνεχίζει την κοροϊδία, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι μετακινούνται για την αστυνόμευση ενός έργου που είναι στον «αέρα», αλλά και για το τεράστιο κόστος που έχει η άλογη αυτή εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Στην αποζημίωσή του για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις και για τόσα άλλα θέματα, επίσης, δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα, μεγεθύνοντας την εγκατάλειψη και την αγωνία που έχει κυριεύσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. Ούτε η πρόσθετη επιβάρυνση με τη νέα κράτηση που υφίσταται ως «φόρος διαμονής» και μειώνει τον ήδη ισχνό οικογενειακό του προϋπολογισμό, «συγκινεί» τους κυβερνώντες.

Για όλα αυτά, αλλά και για τόσα άλλα, γνωστά αιτήματά μας, που έχουν τεθεί εγκαίρως μέσω παρεμβάσεών μας τόσο στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, όσο και σε συναρμόδια υπουργεία, το συνδικαλιστικό μας κίνημα διεκδικεί με αγωνιστικές δράσεις, συντονισμένα, τοπικά και πανελλαδικά, να ληφθούν επιτέλους οι δέουσες κυβερνητικές αποφάσεις.

Ως Ομοσπονδία σε κεντρικό επίπεδο, και ως Πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε περιφερειακό επίπεδο, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να εκδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας με κάθε μορφή αγώνα και τρόπο που κρίνεται σκόπιμος και επιβεβλημένος στην παρούσα φάση μιας νέας δυναμικής αφετηρίας συνδικαλιστικών αποφάσεων και πρακτικών.

Να φτάσει παντού η κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας!

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Με τις αποφάσεις μας, καθορίζουμε το μέλλον μας!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερκαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.