Τι «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

0

Ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού με παλιά άτομα στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για τρομοκρατία θεωρούν οι επιτελείς της Κατεχάκη ότι βρίσκεται πίσω από τις συντονισμένες επιθέσεις, τις τελευταίες τρεις ημέρες με εμπρησμούς σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Αναδημοσίευση από cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου

Μάλιστα οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ανάλογα με την περιοχή που «χτυπούν», δεν αποκλείουν σε αυτό το συντονιστικό κέντρο να παίρνουν μέρος άτομα από την πρώην κατάληψη της Κουβέλου στο Μαρούσι ή πρόσωπα που έδιναν «το παρών» στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί μπροστά σε μια νέα δεξαμενή του αντάρτικου πόλης με αχαρτογράφητα μέλη.

Όπως έχει αποδειχτεί τουλάχιστον το 75% των πρόσφατων προσαγωγών που έχει κάνει η αστυνομία ήταν άτομα τα οποία δεν είχαν απασχολήσει ποτέ για κανένα λόγο την ασφάλεια και ήταν εντελών άγνωστα για το τμήμα της κρατικής. Οι ηλικίες τους είναι από 15 έως 20 χρόνων και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αποτελούν άτομα τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται για τις εμπρηστικές ενέργειες.

Οι εκτιμήσεις για το νέο κύκλο καταδρομικών επιθέσεων

Οι αναλυτές τη αστυνομίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο νέος κύκλος καταδρομικών επιθέσεων έχει ως αιτία όχι μόνο τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις και Εξάρχεια αλλά και το νέο «όχι» σε άδεια στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το πρωί της Τετάρτης για πάνω από τέσσερις ώρες ήταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σε ευρεία σύσκεψη, όπου έδωσε κατευθύνσεις στην Ασφάλεια Αττικής για εντατικοποίηση των ερευνών και του πληροφοριακού δικτύου ενώ ζήτησε από τον προϊστάμενο της Άμεσης Δράσης να ενισχυθούν οι περιπολίες ειδικά τις βραδινές ώρες.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τρεις μέρες αντιεξουσιαστές έχουν πυρπολήσει 31 οχήματα ενώ τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης θυμίζουν την επίθεση των Πυρήνων της Φωτιάς το 2008 όπου είχαν χτυπήσει ταυτόχρονα σε 11 περιοχές με 13 εμπρησμούς. Με βάση αυτό το προηγούμενο, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να εμφανιστεί μια νέα οργάνωση που να θέλει να κυριαρχήσει στο αντάρτικο πόλης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.