Τι λένε στην ΕΛ.ΑΣ. για το κλείσιμο των δρόμων από Ρομά

0

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα στην Ελληνική Αστυνομία το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών, ύστερα από αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις Ρομά που διαμαρτύρονται για το θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα.

Πρόκειται για ομάδες που μπαίνουν ξαφνικά στο δρόμο, πετάνε στην άσφαλτο λάστιχα και τα καίνε. Κάποιες φορές σημειώνεται και πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό έχουν κλείσει τις τελευταίες ημέρες η Αττική Οδός, η Εθνική Οδός, η λεωφόρος ΝΑΤΟ, η περιφερειακή του Αιγάλεω και άλλοι δρόμοι. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ουρών χιλιομέτρων αλλά και οι καταστροφές σε εξοπλισμό και οχήματα, χωρίς , ωστόσο, οι καταστροφές να είναι εκτεταμένες.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν σχετικά: «Οι κινητοποιήσεις αυτές διαρκούν συνήθως 15 λεπτά. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν παιδιά για να καταφέρουν το σκοπό τους. Δηλαδή, μπαίνουν στην αρχή στο δρόμο ανήλικοι, ακόμα και 10 ετών, για να διακόψουν την κυκλοφορία. Αυτό δημιουργεί αντικειμενικές δυσκολίες. Η Αστυνομία βρίσκεται στα σημεία και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση. Όταν κρίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, παρεμβαίνει και δίνει ξανά το δρόμο στην κυκλοφορία».

Σημειώνεται ότι και σήμερα Παρασκευή οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, τα Άνω Λιόσια, τα Μέγαρα, το Ζευγολατιό, καθώς υπάρχουν φόβοι για επανάληψη επεισοδίων για το θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.