Τι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή με το πλαστό διαβατηριο

0

Η σύλληψη ενός 27χρονου σύρου τζιχαντιστή στην Ουγγαρία, έχει προκαλέσει ερωτήματα, καθώς ο άνδρας έχει ελληνικό διαβατήριο και τέθηκε σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη χώρα μας από τον Οκτώβρη του 2017.

Αναδημοσίευση από thetoc.gr, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ο 27χρονος έφτασε στη Λέρο στις 14 Ιουλίου 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η Europol είχαν αναζητήσει τον άνδρα στις τράπεζες δεδομένων δύο φορές, για τυχόν σύνδεσή του με τον ISIS. Δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα κι ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβρη του 2017 τέθηκε σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα. Τον Ιούλιο του 2018 υπήρξε πληροφορία σχετικά με τον ίδιο άνδρα ότι είναι στέλεχος του ISIS και διακινητής μεταναστών.

Ο 27χρονος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, καθώς είχε στην κατοχή του πλαστό ελληνικό διαβατήριο. Σύμφωνα με βελγικά μέσα, κατά την ακρόαση του στο δικαστήριο την Κυριακή ισχυρίστηκε πως ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, υπό τον όρο ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αποχωρούσαν από το δικαστήριο. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Οι ελληνικές αστυνομικές πηγές απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό, χαρακτηρίζοντας τον άνδρα ως «μαϊμού πράκτορα της ΕΥΠ». Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές στην Ουγγαρία, ο εν λόγω άνδρας ήταν μεσαίο στέλεχος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. Τον Μάρτιο του 2015, άνδρες υπό τις εντολές του, αποκεφάλισαν ή έκαψαν ζωντανούς 37 με 44 ανθρώπους στο χωριό Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.