Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη

0

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εξέδωσε η ΓΑΔΑ, κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από περίπου 30 άτομα και για τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για αστυνομική βία και τα βίντεο που δείχνουν άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. να χτυπάει με πτυσσόμενο γκλομπ έναν νεαρό, αναφέρει ότι «έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα» και κάνει λόγο για «συμπλοκές» αστυνομικών με πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Σμύρνη: «Πέσιμο» 30-40 ατόμων σε Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. – Ένας αστυνομικός τραυματίας

 

Καταγγελίες για αστυνομική βία στην πλατεία Νέας Σμύρνης (vid.)

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.