Θεόφιλος Παπαδάκης: Πλήρης ενημέρωση για τα μισθολογικά και τις δικαστικές αποφάσεις

Οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ έχουν υποβάλει και πάλι για τρίτη φορά νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και για την απόρριψη του νέου Μισθολογίου του ν. 4472/2017, άμεσα από το 2017 και αναμένουμε και την απόφαση για την πλήρη δικαίωση όλων μας

0

Οι ειδήσεις σχετικά με την καταβολή για τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά (αναδρομικά) από τη μισθοδοσία μας, λόγω των παράνομων περικοπών αφορά όλους τους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, καθώς επίσης και τους συναδέλφους εν αποστρατεία, με ισχύ βεβαία από 1/8/2012 από τότε που εφαρμόστηκαν οι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ περικοπές του δεύτερου Μνημονίου του ν. 4093/2012.

Άρθρο του Θεόφιλου Παπαδάκη
Αντιπροέδρου Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, Μέλος Ε.Κ.Α.

Αξίζει να αναφερθεί, για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και έπειτα από 8 έτη Μνημόνια, πως αυτή η περικοπή του έτους 2012 ήταν η τρίτη κατά σειρά μείωση των μισθών και αποδοχών των ένστολων, αφού ήδη με το πρώτο Μνημόνιο του 2010 αρχικά με τους ν. 3845 και ν. 3847/2010, καθώς και περαιτέρω ως δεύτερη μείωση με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ν. 3986/2011, τα μισθολογικά δεδομένα των ένστολων ήταν ήδη πολύ μειωμένα.

Υπόψη όλων πως υπάρχουν ήδη δύο (2) αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έπειτα από την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης (δικαστικές προσφυγές δηλαδή στο ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο) με μπροστάρη την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μαζί από κοινού βέβαια και με άλλες Ομοσπονδίες από το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις οποίες κατέρρευσαν για πρώτη φορά αρχικά Μνημονιακές διατάξεις.

Το επίμαχο χρονικό διάστημα για όλους τους εν ενεργεία στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκεκριμένα από 1/8/2012 έως και 31/12/2016, καθόσον από 1/7/2017 εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του νέου Μισθολογίου (Φτωχολογίου) του ν. 4472/2017, ενώ και οι δικαστικές αποφάσεις μέχρι τώρα αυτό το χρονικό διάστημα ακριβώς αφορούν, αφού εξάλλου είχαν υποβληθεί κατά τα έτη 2012 και 2015.

Με το άρθρο 86 του ν. 4307/2014 μας είχαν επιστραφεί μόνο το ήμισυ των παράνομων περικοπών, δηλαδή εφαρμόστηκε η αρχική δικαστική απόφαση μόνο κατά 50%, -κάτι πρωτόγνωρο στα νομικά και κοινωνικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο- και εφαρμόστηκε για το μετέπειτα χρονικό διάστημα έως και 31/12/2016.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Πολιτεία κατέβαλε Διοικητικό πρόστιμο για την κατά το ήμισυ εφαρμογή της αρχικής δικαστικής απόφασης από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και βέβαια τώρα υπάρχει η άλλη 8μηνη προθεσμία (που λήγει Οκτώβριο 2018) από την ίδια Επιτροπή Συμμόρφωσης προς τ την παρούσα Κυβέρνηση για την εφαρμογή και της δεύτερης δικαστικής απόφασης για καταβολή και του υπόλοιπου ήμισυ των μισθολογικών δεδομένων.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ έχουν υποβάλει και πάλι για τρίτη φορά νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και για την απόρριψη του νέου Μισθολογίου του ν. 4472/2017, άμεσα από το 2017 και αναμένουμε και την απόφαση για την πλήρη δικαίωση όλων μας, αφού σε τελική ανάλυση από το 2010 έως και σήμερα υπάρχει η άδικη συρρίκνωση των αποδοχών των ένστολων σε ποσοστό περίπου 45 με 50% με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, που όπως και Δικαστικά αποδείχτηκε πολλές από αυτές είναι αντισυνταγματικές, άναρχες και άδικες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.