Θεόφιλος Παπαδάκης: Οι έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου και η επαναφορά των 6.700 θέσεων αστυφυλάκων

0

Επειδή πολλοί συνάδελφοι αναρωτιέστε το τι θα γίνει σχετικά με τις Έκτακτες Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου, μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Μεταθέσεών μας (π.δ. 100/03), με τις τροποποιήσεις και αντικαταστάσεις των διατάξεων με το νέο π.δ. 75/16, σας γνωστοποιώ τα εξής:

Άρθρο του Θεόφιλου Παπαδάκη
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, μέλος ΕΚΑ

– Οι Έκτακτες Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου θα αποφασίζονται (ο αριθμός θέσεων) το Β’ Δεκαήμερο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (σε λίγες ημέρες δηλαδή) από το αρμόδιο (Κατώτερο) Συμβούλιο Μεταθέσεων ΑΕΑ και πραγματοποιούνται το Γ’ Δεκαήμερο Οκτωβρίου κάθε έτους.

– Λόγω των αλλαγών που επήλθαν με τις διατάξεις του άρθρου 8 του π.δ. 75/16 στο άρθρο 14 του π.δ. 100/03, θα αποφασίζονται πλέον και εκτός από Μεταθέσεις συναδέλφων με οργανική θέση Αστυφύλακα, επιπλέον και Μεταθέσεις συνάδελφων με οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου – Αρχιφύλακα (Βαθμοφόρου).

– Οι οργανικές θέσεις έπειτα από το Βαθμολόγιο του ν. 3686/08 που υπάρχουν είναι:

α) Αστυφυλάκων, όπου ανήκουν οι συνάδελφοι με βαθμό Αστυφύλακα, Υπαρχιφύλακα -με 2 σαρδέλες- (και ανακριτικοί υπάλληλοι και μη ανακριτικοί υπάλληλοι) και Αρχιφύλακα -με 3 σαρδέλες- (και ανακριτικοί υπάλληλοι και μη ανακριτικοί υπάλληλοι).

β) Ανθυπαστυνόμου – Αρχιφύλακα (Βαθμοφόρου), όπου ανήκουν οι συνάδελφοι με βαθμό Αρχιφύλακα -με 4 σαρδέλες- (κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων ανακριτικοί υπάλληλοι), Ανθυπαστυνόμου και Υπαστυνόμου Β’ και Α’ του ν. 3686/08 (προαγωγή με έτη υπηρεσίας βάσει του άρθρου 7 του ν. 3686/08, καθώς και όσοι έχουν προαχθεί σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικών Δικαστηρίων).

– Οι μεταθέσεις αποφασίζονται με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) από αυτούς που είχαν αρχικά αιτηθεί μετάθεση το Φεβρουάριο του ίδιου έτους 2018.

– Ο αριθμός των θέσεων θα προκύψει σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις κενές οργανικές θέσεις όπως έχουν προκύψει από τις Τακτικές Μεταθέσεις του ίδιου έτους στις οποίες περιλαμβάνονται και όσες θέσεις έμειναν κενές από συναδέλφους που ακύρωσαν τη μετάθεσή τους.

Ως Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα υπενθυμίζουμε ότι, δυστυχώς, λόγω του άρθρου 41 του ν. 4249/14 καταργήθηκαν πανελλαδικά 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων και μείωσε κατά πολύ τις κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά, κάτι που έχει δημιουργήσει πολλά και τεράστια προβλήματα στη γενικότερη λειτουργία και οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό οδήγησε με τη σειρά του στην απόγνωση πολλούς συναδέλφους λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που επέφερε στις σειρές μορίων των Πινάκων Μεταθέσεων και έτσι, στην πραγματικότητα, πολλές Υπηρεσίες σε πανελλήνιο επίπεδο υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό. Ενώ βέβαια παρατηρείται έντονα ότι υπάρχει γηρασμένο (ηλικιακά εννοώντας) προσωπικό, σε πολλές περιοχές, με όλα τα ζητήματα που επιφέρει κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό πρέπει λόγω της εγκληματικότητας και της χρησιμοποίησης πολλών Αστυνομικών στο Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα και ενόψει της εξόδου της χώρας μας από τα Μνημόνια να γίνουν πολύ περισσότερες προσλήψεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με την επαναφορά των 6.700 θέσεων Αστυφυλάκων έτσι ώστε να καλυφθούν με προσωπικό όλοι οι Νομοί της Ελλάδας αρχικά και ιδιαίτερα η Αττική και περαιτέρω με τη σειρά μορίων απο παλιούς συναδέλφους η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι Νομοί παντού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Ο ΑΡΙΘΜΌΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΈΡΕΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ – ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΔΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.