Θέμης Καλαμάτας: Άμεσα ψυχολόγοι στην ΕΛ.ΑΣ. – Στην έδρα κάθε νομού

0

Το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι πάρα πολύ χρήσιμο στις σύγχρονες κοινωνίες. Στις ΗΠΑ, όλοι γνωρίζετε ότι, είναι ιδιαίτερα αξιολογημένο επάγγελμα και οι Αμερικανοί πολίτες επισκέπτονται τον ψυχολόγο τους όχι όταν η κατάσταση τους είναι για ψυχίατρο, αλλά την κατάλληλη στιγμή που δεν νιώθουν καλά σε σχέση με την ψυχολογία τους.

Άρθρο του Θέμη Καλαμάτα
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ για το Νότιο Αιγαίο

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία έχει προσλάβει λίγους ψυχολόγους (σ.σ. από έναν για κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση που δεν ξεπερνούν τους 14 έως 20 για 55.000 αστυνομικούς). Όμως αυτό δεν βοηθάει καθόλου επί της ουσίας, διότι η κάθε Περιφέρεια έχει περίπου 1.500 έως 3.000 αστυνομικούς.

Πρέπει άμεσα να γίνει πρόσληψη με διαγωνισμό νέων ψυχολόγων έτσι ώστε η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση να έχει στην έδρα του νομού τουλάχιστον 2-3 ψυχολόγους, έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα στο προσωπικό μας (άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.) διότι η ψυχολογική κατάσταση δεν αποτελεί σταθερό παράγοντα για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός καλείται να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις εμπρός σε μια κατάσταση κινδύνου, ο αστυνομικός οπλοφορεί και πρέπει να οπλοφορεί. Όμως, η ψυχολογική του κατάσταση θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι αυτή που πρέπει και μόνο η ψυχολογική εξέταση σε τακτά διαστήματα –για όλους μας ανεξαιρέτως- μπορεί να αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε ορθά και άψογα τα καθήκον μας.

Η ψυχολογική υποστήριξη όλων μας κρίνεται απαραίτητη και μόνο αν προσληφθούν άμεσα ψυχολόγοι θα λυθεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.