Θέλουμε μία Αστυνομία που θα τρώει ξύλο και θα υπόκειται σε «εξακρίβωση στοιχείων»;

0

Την ώρα που η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενημερώνει ότι «σχηματίζεται ποινική δικογραφία» για τα επεισόδια στο Πρωτοδικείο Αθηνών που τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, πληροφορίες του katechaki.gr αναφέρουν ότι επικεφαλής αξιωματικός των μέτρων ασφαλείας στο σημείο υπέδειξε παθητική στάση.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ έχει προκληθεί σάλος από το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικών, η ΓΑΔΑ ανακοινώνει: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον, τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Λίγο αργότερα και συνομιλώντας με πηγές στην ΕΛ.ΑΣ. που έχουν άριστη γνώση των όσων συνέβησαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, πληροφορούμαστε τα εξής:

  • Οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών που συμμετείχαν στη δίκη -που τελικά αναβλήθηκε- ξεκινούν μέσα από την αίθουσα.
  • Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, ομάδα περίπου 50-60 αντιεξουσιαστών περικυκλώνει τους αστυνομικούς κι αρχίζει νέος γύρος λεκτικών επιθέσεων. Στο σημείο σπεύδει μία υποτυπώδης δύναμη 5-6 ανδρών της ΥΜΕΤ και μπαίνει ανάμεσα τους.
  • Οι αστυνομικοί ζητούν από τον επικεφαλής αξιωματικό των μέτρων ασφαλείας στο σημείο να προσαγάγει τους αντιεξουσιαστές και αυτός τους ζητά να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, , να κατευνάσουν τα πνεύματα, να τα βρουν μεταξύ τους και να μην δώσουν έκταση.
  • Ακολουθεί στη συνέχεια νέα επίθεση, αυτή τη φορά με καδρόνια και με τα χέρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Φυσικά δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι ένα και μοναδικό: Εάν ισχύουν τα όσα μαθαίνουμε, ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας, έδρασε αυτοβούλως ή εφάρμοσε κάποια «άτυπη οδηγία» ανώτερων του; Γεννάται, βέβαια, κι άλλο ένα ερώτημα: Μέχρι πότε θα βλέπουμε αστυνομικούς να τρώνε ξύλο, να τους βρίζουν να τους κάνουν «εξακρίβωση στοιχείων» και να μην υπάρχει καμία πραγματική αντίδραση;

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.