Έτσι θα είναι οι αριθμοί “ταυτότητας” στις στολές αστυνομικών από 1η Μαΐου

0

Από την 1η Μαΐου, το σύνολο των μάχιμων αστυνομικών θα φέρει στη στολή του ειδικό διακριτικό σήμα με το οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης να «αναγνωρίζει» εάν το επιθυμεί την ταυτότητά τους.

Πρόκειται για την πραγματοποίηση της σχετικής εξαγγελίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και τις καταγγελίες πολιτών ότι δεν μπορούσαν να ταυτοποίησουν αστυνομικούς -κυρίως της ομάδας ΔΡΑΣΗ- και να τους καταγγείλουν για περιπτώσεις αστυνομικής βίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν στον απαιτούμενο σχεδιασμό ανάλογα με την κάθε υπηρεσία, και κατέληξαν σε δύο είδους σημάτων «ταυτότητας των αστυνομικών».

Οι ένστολοι που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα, υπηρεσίες περιπολιών, την Άμεση Δράση, περιπολικά και ΔΙΑΣ, θα φέρουν στις επωμίδες των στολών τους τον αριθμό μητρώου τους, ο οποίος ευθέως παραπέμπει στα στοιχεία ταυτότητας του κάθε αστυνομικού.

Οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στα ΜΑΤ, την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τις ΟΠΚΕ, θα έχουν ένα υφασμάτινο μαύρο σήμα με λευκούς αριθμούς, δείγμα του οποίου παρουσιάζει το Sputnik.

Ο αριθμός στον κάθε αστυνομικό θα αντιστοιχεί στον κωδικό της ομάδας ή της διμοιρίας του και στον αύξοντα αριθμό του κάθε μέλους της που θα είναι σταθερός για κάθε αστυνομικό, έτσι ώστε να μπορεί να ταυτοποιηθεί από την ημέρα και την ώρα υπηρεσίας, εάν καταγγελθεί κάποιο περιστατικό από πολίτη.

Άμεσα θα εφοδιαστούν με αυτά τα σήματα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη συνέχεια στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Πηγή:

Θάνος Σωτήρης

https://sputniknews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.