Θα αναλάβει κάποιος στην Κατεχάκη την ευθύνη για το «βατερλό» της Λέσβου;

0

Σοβαρές ευθύνες προκύπτουν για το σχεδιασμό της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. σε Λέσβο και Χίο και κυρίως στη Λέσβο, όπου η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο σε βαθμό που δεν είχε επαναληφθεί κάτι ανάλογο σε νησί στο παρελθόν.

Και οι ευθύνες για το επιχειρησιακό κομμάτι της αποτυχίας βρίσκονται στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Οι διμοιρίες έφυγαν βιαστικά χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Ενδεικτικό είναι ότι οι διμοιρίες πήραν χάρτες της περιοχής όπου θα πήγαιναν μία ώρα πριν φτάσουν με το πλοίο στη Λέσβο. Επίσης, βρέθηκαν μετά από ένα πολύωρο ταξίδι αμέσως σε συνθήκες «πολέμου» σε «αχαρτογράφητες» για εκείνους περιοχές, οι οργανωμένες ομάδες κατοίκων γνώριζαν που ακριβώς θα διαμείνουν, ενώ υπάρχουν αστυνομικοί που έφυγαν από το νησί χωρίς τα προσωπικά τους αντικείμενα (τα οποία κάηκαν) και με τραύματα από σκάγια.

Οι συνδικαλιστές δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από νωρίς χθες το πρωί από συναδέλφους τους που περιέγραφαν μία κατάσταση ανοργανωσιάς και προχειρότητας σε όλα τα επίπεδα.

Πριν την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων εγινε σωστή εκτίμηση κινδύνου; Η μετακίνηση οργανώθηκε όπως θα έπρεπε;

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο των ΜΜΕ με αστυνομικούς δαρμένους μέσα στα δωμάτιά τους αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος (και φυσικά εν γένει την εικόνα του κράτους). Αρμόδιες ηγές μας ενημέρωσαν ότι είχαν υπάρξει πριν τη μετακίνηση των δυνάμεων πληροφορίες στην Κατεχάκη για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί και για το φόβο οι ομάδες οργισμένων κατοίκων να ενωθούν με ετερόκλητες ομάδες ατόμων που αντιντίθενται γενικά στα κλειστά κέντρα κράτησης.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.