Ταυτοποιήθηκαν 14 πρόσφυγες – μετανάστες για επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου

0

Στην ταυτοποίηση 14 αλλοδαπών, που συμμετείχαν στα επεισόδια πριν από μία εβδομάδα στη Λέσβο, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. Πρόκειται για 11 άνδρες και 3 γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, στη δομή φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, ομάδα αλλοδαπών συγκεντρώθηκε και απέτρεψε την καθιερωμένη διανομή φαγητού στους διαμένοντες στην εγκατάσταση, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την άμεση επέμβαση αστυνομικών. Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά – Τεπέ στη Μυτιλήνη και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, με απώτερο προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά το χρόνο της πορείας, τα ταυτοποιημένα άτομα, μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες κ.ά αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές. Στα ταυτοποιηθέντα άτομα, περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες, κατά το χρόνο των περιστατικών, συνεπλάκησαν με αστυνομικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία – που υποβάλλεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης – περιλαμβάνει τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.