Τα τρία «καυτά» ερωτήματα για τις επιλογές στην ΕΥΠ

0

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ισχυρή. Είναι αυτοδύναμη, μ ΄ ένα μεγάλο ποσοστό, αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει και διαθέτει την όποια ανοχή του κόσμου. Αυτό

δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να κάνει επιλογές που προκαλούν απορίες. Αναφερόμαστε στην επιλογή διοίκησης της ΕΥΠ. Τα ερωτήματα εύλογα:

1.Τι σχέση έχει με την ΕΥΠ ένα στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι; Τι σχέση έχει ο χώρος των ιδιωτικών εταιρειών που παρέχουν ασφάλεια με τις πληροφορίες που είναι αυτό που αναμένουμε κυρίως από την ΕΥΠ; Εκτός αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του ρόλου της.

2.Ποια η ανάγκη που οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των υποδιοικητών από δύο σε τρεις;

3.Ερώτημα θα προκύψει σίγουρα  από τους καχύποπτους, τουλάχιστον για τον έναν Υποδιοικητή. Επικεφαλής επί σειρά ετών του Κέντρου  Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), είχε σχέση με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, όταν αυτός ήταν στέλεχος μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι. Το ΚΕΜΕΑ είναι ο φορέας που έδινε τις πιστοποιήσεις για τις εταιρείες σεκιούριτι στην Ελλάδα. Κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Προφανώς όλες οι επιλογές της κυβέρνησης θα κριθούν από την επιτυχία ή την αποτυχία τους. Ωστόσο τα μηνύματα που έχει στείλει στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας τις πρώτες εβδομάδες της θητείας της δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Πηγή:

https://www.militaire.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.