Τα τέσσερα «καυτά» ερωτήματα για τη ντροπή του ΟΑΚΑ (video)

0
Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση της αστυνομίας και των security οι οποίοι παρακολουθούσαν για ώρα τους κουκουλοφόρους να περιφέρονται με πολεμοφόδια στα χέρια του ΟΑΚΑ.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το πως οι ομάδες των χούλιγκαν κατάφεραν να μετατρέψουν το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε μία ακόμα μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση της αστυνομίας και των security οι οποίοι παρακολουθούσαν για ώρα τους κουκουλοφόρους να περιφέρονται με πολεμοφόδια στα χέρια του ΟΑΚΑ.

Το πρώτο «καυτό» ερώτημα είναι πως επετράπη και γιατί η μετακίνηση οπαδών από τη μία θύρα στην άλλη. Οι χούλιγκαν για να το καταφέρουν αυτό έσπασαν ένα τζάμι ασφαλείας που χωρίζει τις θύρες. Αφού έφτασαν στη θύρα που οδηγεί στο πορτάκι εισέβαλλαν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι security είχαν το ρόλο του παρατηρητή.

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί το συγκεκριμένο πορτάκι που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο ήταν ανοιχτό. Η αστυνομία απαντά ότι υπεύθυνη είναι η γηπεδούχος ομάδα και οι security. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαντά ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως την ΕΛ.ΑΣ για τις «τρύπες» ασφαλείας. Το τρίτο έχει να κάνει με το εάν υπήρχε επαρκής ομάδα security που θα μπορούσε να εμποδίσει την είσοδο των χούλιγκαν στον αγωνιστικό χώρο και τέλος γιατί οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τους ταραξίες αλλά τους άφηναν να τριγυρνούν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Μιλώντας στο Open TV ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος ανέφερε πως «αν ακολουθήσουμε συντηρητική στάση φταίμε γιατί δεν κάνεμα συλλήψεις. Αν ακολουθήσουμε επιθετική στάση φταίμε γιατί διαλύσαμε το παιχνίδι».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.