Τα κατάμαυρα «θηρία» Nissan Navara για τους κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. (φωτο)

0

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη από το zougla.gr:

Με νέα οχήματα ειδικά διαμορφωμένα για δύσκολες επιχειρήσεις και σκληροτράχηλες περιοχές ενισχύθηκε πρόσφατα η ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που συνεχίζει να αναβαθμίζει τον στόλο της.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δει τα θωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποίησε ακόμα και σε επιχειρήσεις στον Έβροενώ πρόσφατα παρέλαβε 8 ολοκαίνουρια Nissan Navara.

Πολλές βελτιώσεις

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που δημοσιεύει το zougla.gr τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν πολλές βελτιώσεις, μετατροπές και προσθήκες με σκοπό να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Τα κατάμαυρα Navara διαθέτουν «εργάτη», κοτσαδόρο, ενώ ο εξοπλισμός και η τεχνολογία που εφοδιάζονται, έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με υπερσύγχρονα μέσα εγκληματικές ενέργειες.

Με 190 ίππους

Τα Nissan Navara που έχουν ικανότητα έλξης 3,5 τόνους εφοδιάζονται με κινητήρα 2.3 λίτρων, η ισχύς τους Τα συγκεκριμενα οχήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.φτάνει τους 190 ίππους και η ροπή τα 450Nm (τα συγκεκριμένα ίσως έχουν και βελτιώσεις) ενω το κιβώτιο είναι αυτόματο.

Διαθέτουν εξελιγμένη τετρακίνηση που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά ενώ εφοδιάζονται και με συστήματα που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί σε δύσβατες – ακραίες περιοχές.

Ήδη τα ιαπωνικά μοντέλα με τους μαυροφορεμένους ειδικά εκπαιδευμένους επίλεκτους αστυνομικούς έχουν ξεκινήσει τη μάχη κατά τους εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.