Τ. Κυριακάκος: Να αλλάξει επιτέλους ο τρόπος φύλαξης σταθερών «στόχων»

0

Παρέμβαση, στον απόηχο των συλλήψεων της Αντιτρομοκρατικής, έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του τρόπου φύλαξης «στόχων».

Η ανάρτηση του Τάκη Κυριακάκου στο Facebook

Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων μας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και την σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, «Επαναστατική Αυτοάμυνα», θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία ούτως ώστε να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, φυσική και πολιτική ηγεσία το ΠΔ 141/91 που αφορά τον τρόπο που γίνονται οι σταθερές φυλάξεις στόχων και με ποιες προϋποθέσεις.

Επιτέλους ας σταματήσει η φύλαξη των στόχων οικονομικού, πολιτικού και γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος από ακίνητες μοτοσυκλέτες και περιπολικά. Δεν προβλέπεται. Δεν ενδείκνυται. Στοχοποιούνται αυτοί που επιτηρούν τον στόχο.

Ως πότε οι συνάδελφοί μας των ειδικών υπηρεσιών θα αποτρέπουν στο παρά πέντε σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά αστυνομικών; Θυμηθείτε επίσης στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αντίστοιχα ευρήματα με σχεδιαγράμματα σε γιάφκα, για το πώς άλλα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης σκόπευαν να πλήξουν ακίνητο περιπολικό πλησίον της ΓΑΔΑ.

Πρέπει επιτέλους ως Αστυνομία ως κράτος, να επιλέξουμε πιο σύγχρονες πιο αποτελεσματικές και κυρίως με το μικρότερο δυνατόν κόστος ως προς την ανθρώπινη ζωή, τρόπους φύλαξης σταθερών στόχων. Όχι άλλα ακίνητα περιπολικά και δίκυκλα πριν να είναι αργά!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.