Τ.Α. Ραφήνας – Πικερμίου: Με μεθοδική έρευνα συνέλαβαν τους διακινητές κοκαΐνης

0

Λέξεις με πρώτο συνθετικό το “κο-“, όπως «κοκορέτσι», «κορίτσι», «κουζίνα» και «κοπέλα», αποτελούσαν τα «κλειδιά» στο λεξιλόγιο που είχε δημιουργήσει η εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ κατά την επιχείρηση συλλήψεων.

Πιο αναλυτικά με χειροπέδες βρέθηκαν τρία άτομα (ηλικίας 25, 27 και 48 ετών) που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά για… γερά πορτοφόλια στη Ραφήνα και γενικότερα στη βορειοανατολική Αττική. Χρειάστηκαν πάντως τρεις μήνες μεθοδικών ερευνών και συλλογής πληροφοριών, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, πριν οι άνδρες του Τ.Α. Ραφήνας – Πικερμίου προχωρήσουν στο σκέλος των συλλήψεων. Συλλήψεις που έγιναν μετά από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Πικέρμι, Χαλάνδρι και Μενίδι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος και ο 48χρονος (σ.σ. υπήκοος Αλβανίας, σεσημασμένος κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα) διακινούσαν συστηματικά, σε καθημερινή βάση, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Λειτουργούσαν με ghost phones και συνθηματικά.

Έκλειναν τα deal με ghost phones

Ως προς τον τρόπο δράσης, για την πραγματοποίηση της εκάστοτε αγοραπωλησίας και για τον προσδιορισμό της συνάντησης, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα (σ.σ. ghost phones). Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών χρησιμοποιούσαν κωδικές εκφράσεις, όταν αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες: «κοκορέτσι», «κορίτσι», «κουζίνα» και «κοπέλα» για την κοκαΐνη, αλλά και «καφές», «σουβλάκι», «δύο έτοιμα θέλω», «μικρό αμάξι», «μεγάλο αμάξι» για να καθορίζουν τις ποσότητες κ.ά. στοιχεία για παράνομες δοσοληψίες τους.

Ως τόπο απόκρυψης («καβάτζα»), επεξεργασίας και τυποποίησης των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν την οικία του 27χρονου που συνελήφθη. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στις οικίες και στα οχήματα των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 226,8 γραμμ. κοκαΐνης, 74,8 γραμμ. κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, διάφορα υλικά και σύνεργα για τη νόθευση κοκαΐνης, 12 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.130 ευρώ, 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.