Τ.Α. Ελευσίνας: Χειροπέδες σε «λογιστή» ρομά που εξαπατούσε ηλικιωμένους

0

Μπορεί να υστερεί σε προσωπικό, ωστόσο, αυτοί που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας είναι αστυνομικοί πρώτης γραμμής και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Κάπως έτσι, τη Μεγάλη Πέμπτη, συνελήφθη μετά αξιοποίηση πληροφοριών ένας 35χρονος ρομά ο οποίος εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως «λογιστής» και τους εξαπατούσε, αρπάζοντας τους χρηματικά ποσά. Πώς είχε στηθεί το κόλπο; Μαζί με μία ακόμη γυναίκα, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, προσέγγιζαν ηλικιωμένους -κυρίως άτομα που διέμεναν μόνα τους και δεν είχαν κοντά κάποιο συγγενή- και συστήνονταν ως «λογιστές» από την Εφορία.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου ή της παροχής κάποιου επιδόματος, ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τις χρεωστικές κάρτες και τους κωδικούς Pin τους προκειμένου να καταθέσουν το χρηματικό ποσό που δήθεν τους αναλογούσε. Όσοι την «πατούσαν» από τον «λογιστή», έβλεπαν τελικά τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει και όχι να… γεμίζει με χρήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας προέκυψε ότι ο 35χρονος «λογιστής» ρομά εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις απάτης, ενώ είχε συλληφθεί και παλιότερα για ανάλογα αδικήματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.