Τ.Α. Αμαρουσίου: Χειροπέδες στη σπείρα που είχε «ρημάξει» τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά ηλικίας 25, 23, 18 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί τους

0

Μία ακόμη επιτυχία για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο T.A. Αμαρουσίου, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές κινητών τηλεφώνων από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών.

Μετά από εβδομάδες ερευνών, οι αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαρουσίου κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία και να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα της σπείρας, που για σχεδόν δύο χρόνια είχε «ρημάξει» τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Αττική. Έτσι, μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά ηλικίας 25, 23, 18 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχα συστήσει τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2018, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε συστηματικά κλοπές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και του Αιγίου Αχαΐας.

Ορμητήριο στη Δυτική Αττική

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι ξεκινούσαν από περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου διέμεναν, επιβαίνοντες σε διάφορα αυτοκίνητα συγγενικών τους ή τρίτων προσώπων και τα οποία χρησιμοποιούσαν εναλλάξ για να προσεγγίσουν τα καταστήματα «στόχους». Στη συνέχεια ανάλογα με τις επικρατούσε συνθήκες, εισέρχονταν σε αυτά, και προσποιούμενοι τους πελάτες, επεξεργάζονταν κινητά τηλέφωνα μεγάλης αξίας, τα οποία βρίσκονταν στις προθήκες των καταστημάτων.

Στη συνέχεια, κινούμενοι αστραπιαία τα αποσπούσαν από αυτές, είτε αποκόβοντας με κόφτη τα αντικλεπτικά καλώδια, είτε τραβώντας τα απότομα με αποτέλεσμα την αποκοπή του αντικλεπτικού καλωδίου. Σε άλλες περιπτώσεις ανέμεναν εξωτερικά και όταν οι συνθήκες ευνοούσαν, κινούμενοι καταδρομικά έτρεχαν προς τις προθήκες, αποσπούσαν τα κινητά τηλέφωνα και αποχωρούσαν τρέχοντας προς το όχημα διαφυγής, όπου τους ανέμενε τουλάχιστον ένας συνεργός τους ο οποίος εκτός από το ρόλο του οδηγού είχε και εκείνον του τσιλιαδόρου.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υπαλλήλους των καταστημάτων προσπαθούσε να τους εμποδίσει, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος του, προκειμένου να παραμείνουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία και να αποφύγουν την ακινητοποίηση τους. Ακολούθως μετέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας και διέθεταν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων και μοιράζονταν τα χρήματα.

Τουλάχιστον 47 κλοπές και μία ληστείας

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, το κλειδί, οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας καθώς και το «επιχειρησιακό» όχημα στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψη τους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 47 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων από καταστήματα και μία 1 περίπτωση ληστείας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ανηλίκων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.