Σύσκεψη Παπακώστα και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτίμηση των Δράσεων 2014 – 2018

0

H υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, προήδρευσε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου σύσκεψης με Υπηρεσιακούς Παράγοντες, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» με θέμα την αποτίμηση των Δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την περίοδο 2014-2018.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν όλες οι δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση του αισθήματος Ασφάλειας των πολιτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου σχεδιασμού για την εμφανή αστυνόμευση, αλλά και του προγραμματισμού δράσεων για το 2019.

Εν προκειμένω παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για το δεκάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έτους 2017. Ενδεικτικά:

Κλοπές – διαρρήξεις: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 0,83%
Κλοπές τροχοφόρων: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 32,96%.
Ληστείες: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 0,16%.
Παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία αύξηση 7,77%.
Παραβάσεις Νομοθεσίας «Περί Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης»: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία αύξηση 536,19%.
Παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία αύξηση 8,38%.
Ανθρωποκτονίες αύξηση κατά 22,39%

Για την περίοδο Οκτώβριος 2014 – Οκτώβριος 2018:
Κλοπές – διαρρήξεις: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 5,39%
Κλοπές τροχοφόρων: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 23,36%
Ληστείες: Παρουσιάστηκε ποσοστιαία μείωση 13,14%

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συζητήθηκε η δυνατότητα εντονότερης αστυνόμευσης στους αυτοκινητοδρόμους, δεδομένου ότι τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα εντοπίζονται στην περιφέρεια, όπως επίσης και η διαφύλαξη της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι στις δράσεις που σκοπεύουν στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και των πολιτών, εντάσσεται τόσο η ημέρα ακρόασης των πολιτών από τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα, όσο και ο πανευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης 112, που αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία εντός του νέου έτους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.