ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα επίδομα 120 ευρώ στα Σώματα Ασφαλείας

0

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, εξαπολύοντας επίθεση σε κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το κείμενο της κοινής δήλωσης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες, τώρα κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της και στα επιδόματα.

Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο – και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας – απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών.

Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, πως το κόστος του επιδόματος αυτού θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι δαπάνες για τα γραφεία τους, από 2,7 εκ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκ.! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε.

Οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120 ευρώ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένη ανακοίνωση από Κατεχάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική με ψέματα, δημαγωγία κι αλχημείες»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.