Συνοριοφύλακες σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

0

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και ένας ιδιώτης, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εισόδου παράτυπων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία. Ο αλλοδαπός, μέσω πληροφοριών που του έδινε ο ιδιώτης που συνελήφθη, καθοδηγούσε τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των μεταναστών, μέσω του Έβρου.

Οι δύο αστυνομικοί, έναντι αμοιβής, έδιναν πληροφορίες στον ιδιώτη, για θέματα υπηρεσιακά και επιχειρησιακά, ενώ σημειώνεται ότι ήταν άριστοι γνώστες της ευρύτερης περιοχής. Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Είκοσι ένα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, 18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητοί πομποδέκτες.

Η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Πηγή: Ant1

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.