Συνοριακοί Φύλακες Έβρου: Μερική δικαίωση των προσπαθειών για την “Ασπίδα”

0

Ανακοίνωση για το σχέδιο «Ασπίδα» εξέδωσε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, αναφέροντας ότι μετά από προσπάθειες σε συνεργασία με την ΠΟΣΥΦΥ επιτεύχθηκε η ανανέωση αποσπάσεων αστυνομικών που για χρόνια καλύπτουν διαρκείς και πάγιες επιχειρησιακές ανάγκες πρώτης γραμμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Φυσική Ηγεσία, που αφουγκραζόμενη την αγωνία των συναδέλφων που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων, ακούμπησε πάνω στο πρόβλημα τους και να πήρε την σωστή απόφαση προς την κατεύθυνση πρωτίστως της στήριξης και ενδυνάμωσης των συνόρων της Χώρας μας.

Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η υπ’ αριθμ. 1647/18/1919125 από 25-09-2018 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το αποτέλεσμα τις οποίας θα ήταν η μείωση της ενισχυτικής δύναμης της Ασπίδας στις δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νομού Έβρου, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων της, κινητοποιήθηκε αθόρυβα με χαμηλούς τόνους και συντονισμένα, σε συνεργασία με την Π.ΟΣΥ.ΦΥ., προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή.

Η όλη αυτή προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς με νεότερη διαταγή το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανανέωσε τις αποσπάσεις των συναδέλφων που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς επιχειρησιακές ανάγκες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της πρώτης γραμμής.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό είναι καταγεγραμμένη και επιβάλλεται από την καθημερινή αύξηση των μεταναστευτικών ροών και τις αυξημένες συλλήψεις διακινητών, όπως αυτές προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς
Ο γ. γραμματέας, Βασίλειος Κοντονής

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.