Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για τους βανδαλισμούς στα μουσεία

0

Δύο αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες περπατούσαν μπροστά από το κτήριο της Παλιάς Βουλής, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης για τις πρόσφατες επιθέσεις σε μουσεία της Αθήνας.

 Ο φύλακας της Παλαιάς Βουλής αντιλήφθηκε τις περιέργες κινήσεις των δύο γυναικών και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τις περικύκλωσαν και στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχαν επάνω τους μπουκάλια με υγρό που μοιάζει με λάδι, ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις σε μουσεία.

 Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσουν ξανά φθορές και σε άλλο κτήριο με εκθέματα.

Οι προηγούμενες επιθέσεις 

Ο πρώτος βανδαλισμός με λάδι έγινε στις 28 Ιουλίου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. Ενα μήνα αργότερα, την Κυριακή 26 Ιουλίου, παρόμοιος βανδαλισμός έγινε σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη και την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

«Τα ίχνη αυτά προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας. Στην περίπτωση του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά…»

Στις 28 Ιουλίου «δύο άτομα τα οποία διήλθαν μέσα από τις αίθουσες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χωρίς η ενέργειά τους να γίνει αντιληπτή» ράντισαν με ελαιώδες υγρό αντικείμενα, προθήκες και χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών.

HuffingtonPost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.