Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη Παπαγεωργίου

0

Τη σύλληψη μάρτυρα, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσει στο δικαστήριο για τη μεταφορά της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υποστήριξε ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν» είπε η εισαγγελέας.

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα, που ρωτούσε επίμονα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή του Μάριου. Ο μάρτυρας έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ, αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε» είπαν χαρακτηριστικά.

«Ας το τελειώνουμε, είμαστε όλοι έτοιμοι, όλα υπό έλεγχο»

Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο μάρτυρας με τον κατηγορούμενο μετά την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου. Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας για ποιο λόγο ακούγονται αυτές οι φράσεις, ο μάρτυρας δε μπόρεσε να απαντήσει. Επέμενε στον ισχυρισμό του ότι το θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά» επέμενε ο μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ορκιζόταν στα παιδιά του για τα λεγόμενά του.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ. Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: «Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χλμ που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν;».

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: «Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες».

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: «Τη λέξη ταβέρνες, όμως, δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια».

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: «Μόνο κάρβουνα…».

Δικαστής: «Γιατί είπατε στην τηλεφωνικη συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο “όλα υπό έλεγχο”»;

Μάρτυρας: «Δε θυμάμαι».

Δικαστής: «Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε».

Μάρτυρας: «…για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου» είπε η Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία παρακάλεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια.

«Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια, να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκκαλάκια του παιδιού μου» είπε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Νοεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.