Συνελήφθη Έλληνας που πουλούσε παράνομα φάρμακα στο ίντερνετ

0

Στην εξιχνίαση υπόθεσης προώθησης και πώλησης παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης “Pangea XI.

Προχώρησε μάλιστα στη σύλληψη ενός Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας «για την εμπορία εν γένει των φαρμακευτικών, διαιτητικών και καλλυντικών προϊόντων», υπουργικής Απόφασης που αφορά στα φάρμακα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση, για «νοθεία τροφίμων», «ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία για την ύπαρξη ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως επίσης και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων διαφημίζονταν και πωλούνταν, μεγάλος αριθμός παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 1.451 δισκία – χάπια διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 6 σκευάσματα υπό τη μορφή γέλης (gel), 5 προϊόντα με εμποτισμένο επίθεμα, 14 δισκία αναβολικών, πλήθος παραστατικών, τα οποία αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, συνολικής αξίας περίπου 4.500 ευρώ, πλήθος κενών συσκευασιών διαφόρων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, καθώς και χειρόγραφων σημειώσεων σχετιζόμενων με την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Δείγμα των κατασχεθέντων σκευασμάτων και προϊόντων στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.